29 tammikuuta 2012

-15*c

Uudet talvi varusteet


Nyt on saatu sitten uudet tossut ja pomppakin käyttöön. Tossut vaikuttavat hieman suurilta takatassuille ja viime lenkillä ne putosivatkin, mutta edessä pysyivät ihan hyvin. Tänään uskalsin laittaa takatossujakin vähän tiukemmin kiinni, niin pysyivät koko lenkin ajan. Tossuja voitaisiin myydä 2 kpl:n paketeissa niin olisi helpompi saada oikean kokoiset eteen ja taakse. Harvemmalla hauvalla vissiin etuset ja takaset samaa paria!

Pomppa on hieman iso, mutta eiköhän tuo meidän hauveli vielä tuosta rotevoidu ja ensi talvena varmasti ihan sopiva takki. Pipoa olen kerran yrittänyt pitää, mutta eihän se meinaa pysyä päässä, kaula osuuden pitäisi olla pidempi, niin varmasti istuisi hieman paremmin. 

Yksi musta labbis meinasi syödä meidät aikaisemmin tällä viikolla! Qapo oli minulla vapaana lenkillä, kun huomasin takaamme lähestyvän miehen, koiran ja potkukelkan melkoisella vauhdilla. Huusin Qapon luokse ja laitoin takaisin remmiin. Mies yritti turhaan pysäytellä koiraansa ja sieltähän sitä päälle tultiin, eikä ystävällisessä mielessä! Onneksi ukkeli loppujen lopuksi saikin koiransa hallintaan, eikä vahinkoa sattunut. Potkukelkkailu ja tottelematon koira eivät siis sovi yhteen! Toisaalta oli aika koomista katseltavaa, kun kilttinä pidetty labbis retuuttaa 80 kilosta miestä ja meidän kuriton pinseri katseli touhua kaikessa rauhassa :D

Muuten meillä on ollut oikein hauska viikko, tallilla maastoilua ja bestis Emppukin on käynyt kylässä hoidossa. Kaverukset olivat jopa saaneet ulko-oven auki ja ulkoiluttaneet itse itsensä. Qapo oli tosin tullut itsenäisesti sisään, oli varmaan alkanut pikkuista viluttaa!

Aurinkoisen kirpeää pakkaspäivää!

3 kommenttia:

 1. Vai pikkasta paleltaa niin, että pitää töppösetki olla jalassa :D. Papu ei ole vielä nostellut jalkaa kylmän lumen takia. Takki sillä on vaa päällä, mutta silti meinaa täristä jos paikallaa joutuu olemaan. Tosin harvoin se paikoillaa pysyy.

  Joo meidän papu on ihan teini ja kiimanen uros jonka kanssa saa oikeeti olla varovainen kun on narttuja koirapuistossa. Papulla on tapana herkästi omia narttu astumalla ja sen jälkeen muilla uroksilla ei ole mitään asiaa kyseisen nartun lähelle. Parasta varmaanki olis leikata pallit veke.

  Onko karpon korva jo parantunu? Papun korvankärki alkaa olla jo paremmalla mallillaan. Olen antanu Papulle B- vitamiinia ja sillä se on pikku hiljaa korjautunu. Tosin aukeilee vielä, mutta rupeutunut tosi hyvin.

  Voin sanoa, että nämä papun hormoni jylläys päivät ovat rasittavia välillä. Luokse tulo ei ole enään itsestään selvyys. Nakit ei auta jos on narttu koira lähellä. Vapaanakaa ei pysty pitää jos koira tulee vastaa tai on lähettyvillä, ja sitä rataa. Toivottavasi teillä on sitten vähän helpompaa.

  VastaaPoista
 2. Ainiin tuli vaan mieleen noista hiiristä ja rotista, että kannattaa olla varovainen niitten kanssa. En antanu esimerkiksi Papun purra hiirtä, ties vaikka se olisi syönyt rotanmyrkkyä. Täällä päin oli kesällä joku älykääpiö levittänyt rotanmyrkkyä koirille ja muutaman kuolemantapauski oli. Että varovasti sitten niitten kanssa!! :) Taitaa olla suurta herkkua :D

  Ja se "piippaus" kuuluu myös meidän jokapäiväiseen elämään. Ja kaikenlainen muu äänteleminen. Joskus tuntuu siltä ku olisi kissan hankkinut koiran sijaa ku se vielä nii tarmokkaasti välillä pesee itteään nuolemalla. - _ -

  VastaaPoista
 3. Vai on herra päättäny että pärjää ilman tossuja :D. Onneks Papu ei oo ny pitkää aikaa rikkonu mitää. Viimeksi marraskuunlopussa se kerkesi 5min aikana, sillävälin kun olin pesutuvassa, niin raatelemaan hiuspannan moneen osaan.

  Nii voi olla, että kun me käymme niin usein koirapuistossa, että Papu käy hormoniensa kanssa ylikierroksilla, ku on niin paljon houkutuksia :D Jos ei narttuja oo nii se yrittää joskus alistaa uroksia astumalla niitä. Pinserin koko, mutta dobermanin kokoinen ego.

  Kitinät on meillä yleisempiä. Se yrittää vikisemällä komentaa lenkille. Aamusin se yleensä haukottelee äänekkäästi ja pari kertaa ulvoo haukotuksen jälkeen :D yrittäen saada kaiken mahdollisen huomion.

  No toivottavasti ei tuu enää kipeeks se korva. Nuo kaverit tuppaa olla nii vikkeliä, että ei pysy niitte perässä. Papultaki on pari kertaa tassusta vuotanu verta ja on vaa saanu ihmetellä mihi se on sen kolhassu ku ei se oo mitää ilmottanukkaa eikä mitää lasinsiruja oo. Kynsi sillä kerra meni keskeltä halki ja verta tuli. Oli varmaa rappusen eessä oleviin ritilöihin satuttanu ku se niitä alkoi yks päivä varomaan.

  VastaaPoista